Lån penger med BankID

En stor fordel med å låne penger på nett er at du kan bruke BankID til å signere lånesøknader og eventuelt gjeldsbrev. I dag har de fleste BankID og det forenkler prosessen mye til forskjell fra bare noen år tilbake. Nå kan du taste inn personlige opplysninger og signere med BankID, mens før skulle du gjerne sende inn kopi av pass og/eller fødselsattest og sende inn signerte papirer i flere runder. Nå er det blitt mye enklere og ikke minst sikrere, for alle parter, å få på plass signering og identifikasjon.
Nå er det blitt ufattelig enkelt å sende ut flere lånesøknader samtidig og du kan utnytte dette til din fordel, fordi du kan få flere ulike tilbud på et lån i løpet av kort tid, uten at du skal skrive ut, signere og deretter poste flere lånesøknader til ulike banker. Denne forenklingen gjør også at lånesøknader kan behandles mye raskere og at du kan få pengene utbetalt på konto i løpet av forholdsvis mye kortere tid.

Få pengene utbetalt på konto

Du får pengene du låner utbetalt på bankkonto. Dette skjer, som regel, til din faste lønnskonto eller lignende og du har pengene tilgjengelig med en gang de er overført til kontoen din. Hvor raskt du får pengene vil variere fra bank til bank, men det pleier bare å ta noen dager fra du har signert lånepapirene til du har penger på konto.
De fleste finansinstitusjoner opererer med 2-3 virkedager, og det er sjeldent du skal vente lengre enn dette. Det som egentlig tar tid i hele låneprosessen er å sende inn nødvendige papirer (som du kan gjøre via epost) og å vente på saksbehandlingen.
Hvor lang tid det tar å behandle søknaden din varierer også veldig, men du kan forkorte denne prosessen ved å sende inn nødvendig dokumentasjon med en gang du får dette opplyst. Det vil være noen få dokumenter du skal skanne eller ta bilde av, eventuelt så kan du finne disse dokumentene på Altinn.no eller hos din arbeidsgiver. Det er ikke alltid du trenger denne dokumentasjonen hvis du skal låne mindre beløp og du får opplyst hvilken dokumentasjon som er nødvendig når du sender inn lånesøknaden din.

Låne penger i banken – huslån og andre lån

De ordinære bankene er enda de eneste som låner ut penger til bolig, og står for en rekke andre lån. Felles for alle disse lånene er at du skal stille en sikker het for pengene du låner. Hvis du låner penger til bil eller bolig så vil det stiles sikkerhet i det du kjøper.
Ordinære banker har dog begynt å komme inn på markedet for forbrukslån. Dette er forbrukslån som krever at du er kunde i banken fra før av og det er som regel større krav til å låne penger. Dette vil også variere veldig og renten fastsettes også ulikt.

Finn et lån som fir deg fleksibilitet i hverdagen

Et forbrukslån kan gi deg fleksibilitet i hverdagen og gir deg tilgang til penger. Dette er penger som du kan bruke på hva du vil og du trenger ikke å stille noe som sikkerhet. Hvis du har kontroll over inntekter og utgifter, kan et forbrukslån gi deg en enormt stor fleksibilitet, fordi du kan låne penger til ferie, kjøretøy, inventar og mye mere.
Sett opp et godt budsjett som gir deg en god oversikt over økonomien din. Det er det beste verktøyet du kan ha og deg gir den et fortrinn, fordi du alltid er på forskudd med utgiftene dine. Da slipper du ubehagelige overraskelser i økonomien. Et forbrukslån kan brukes til å takle disse overraskelsene også, men da bør du kun bruke det kortsiktig hvis du vet du får en bedring i økonomien etter hvert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *